Illustraties Lier

Lierke plezierke dus ook een plezierke om te tekenen. Lier heeft veel interessante bezienswaardigheden en (waar ik vooral fan van ben) eigenaardigheden dus aan inspiratie geen gebrek. De eerste uitwerkingen zijn alvast in druk gegaan.

Voorlopig kan je ze vinden als postkaart en poster (formaat A3).

Zimmertoren

Eén van de bekendste torens van het land: de Zimmertoren. 

In de toren zijn sinds 1930 de Jubelklok en de Astronomische Studio ondergebracht. 

De oorspronkelijke toren dateert uit de 13e eeuw en werd toen Corneliustoren genoemd. Om 12 uur ’s middags verschijnen in de zijgevel bekende personages uit de nationale en Lierse geschiedenis
van 1830 tot 1930. bron: Zimmermuseum Lier

Kak van Maria

De ‘kak van Maria’ is de Lierse benaming voor een pomme d’amour (appel in rode stroop gedrenkt op een stokje). Je kan deze vooral vinden tijdens de kermisperiode (foor).

Mammoet van Lier

De mammoet van Lier is het skelet van een wolharige mammoet die circa 1860 werd opgegraven nabij de Dungelhoeffkazerne. Een replica op ware grootte kan je gaan bekijken in het Stadsmuseum Lier.

Wat hier volgt is een beetje ‘designsplaining’: de achtergronden hebben een link met de figuren zelf: de vlakken en lijntjes achter de mammoetkop verwijzen naar het Stadsmuseum Lier, je kan daar een replica van deze mammoet bekijken in een ruimte met allerlei portretten/afbeeldingen aan de muur. In de achtergrond van de ‘Kak van Maria’ kan je de typische vormen van de klassieke carrouselversieringen terugvinden. Een knipoog naar de gezellige Lierse Novemberfoor. Voor de Zimmertoren zijn wolkjes gekozen want je raadt het nooit… die toren staat buiten. De hoekige lijnen boven en onderaan refereren naar het Lierse wapenschild.

Hoi! Deze website maakt gebruik van cookies en sociale media plug-ins. Hiervoor dien je je akkoord te geven voor de verwerking van persoonsgegevens voor direct marketing op social media.  Meer info