Hallo! Lang geleden hé?

Alles gaat stilletjes aan opnieuw zijn gewone gangetje na de pandemie. Ervaar jij ook zo een ‘hé-hé-gevoel’?  Ik in elk geval wel, misschien daarom dat ik mij nog eens aan een blogpost waag :-p

 

Eindelijk worden er opnieuw fysieke afspraken gemaakt, bijeenkomsten gepland en voorzichtig vuistjes, elleboogjes en (voor de roekelozen onder ons) handjes geschud.

 

Ook terug van weggeweest: naamkaartjes!

Ten tijde van de coronapandemie waren naamkaartjes echt ‘not-done’ vanwege besmettingsgevaar. Ok, je kon ze eerst een week in quarantaine plaatsen (“wel in’t zonneke leggen hé!”) of onderdompelen in ontsmettingsalcohol (kwam bij de meeste naamkaartjes niet goed) maar echt praktisch was het niet.

Nu het weer mag, kunnen we opnieuw naar hartenlust naamkaartjes uitdelen.

Maar euhm… Werkt zo’n naamkaartje nog wel? Hou jij nog naamkaartjes bij? Of belanden ze in die ene schuif waar je al drie jaar van zegt dat het hoog tijd is om ze uit te rommelen? En hebben we nog wel naamkaartjes nodig in dit digitale tijdperk?

Een mooi en duidelijk naamkaartje oogt professioneel en straalt vertrouwen uit.

Mijn advies? Naamkaartjes zijn nog altijd supernuttig om de juiste eerste indruk te maken. Een mooi en duidelijk naamkaartje oogt professioneel en straalt vertrouwen uit. Wanneer je enkel mondeling kennis maakt, is de kans groot dat je naam of organisatie niet blijft ‘hangen’. Met een kaartje heeft niemand een excuus om je naam niet te onthouden. 😉 Onderschat ook de kracht van een ‘fysiek’ item niet. Als ik mijn klanten mag geloven dan zijn naamkaartjes nog altijd heel effectief, vooral diegene met een ontwerp op maat. Hint, hint 😉

Met een kaartje heeft niemand een excuus om je naam niet te onthouden.

Echt wauw…

Er bestaan superleuke voorbeelden van naamkaartjes die echt ‘wauw’ zijn. Kijk maar eens op:  https://newsmonkey.be/40-geniale-naamkaartjes-waar-we-allemaal-jaloers-op-zijn/

Het nadeel is wel dat aan zo’n naamkaartje, een serieus prijskaartje vasthangt.

Zijn de klassieke standaard naamkaartjes dan gedoemd om in de rommelschuif of prullenbak te belanden? Als je naamkaartje niet de moeite is om bij te houden, dan vrees ik van wel, ja.

Moet je dan zwaar investeren om op te vallen met jouw naamkaartje?

Nee gelukkig niet… zeker niet met deze exclusieve Zirla-tips:

Tip 1: Wees vooral interessant voor je doelgroep

Een mooi logo of een leuke naam is tof, maar de klant heeft niet altijd meteen door waar je voor staat of wat je dienst/product is. Als je dit op een heldere, eenvoudige manier kan overbrengen dan kom je al heel ver.

Tip 2: Size (sometimes) matters

Je hoeft je ook niet per se te houden aan de standaardformaten van een naamkaartje. Afhankelijk van je doelgroep kom je soms verder met een ‘maatje meer’ zoals een postkaart of zelfs nog groter. Deze formaten horen ook nog tot het standaard drukwerk dus de meerkost valt reuze mee. Wanneer je doelgroep je kaartje interessant genoeg vindt om op te hangen (prikbord?) dan heb je een ‘winner’!

Tip 3: DIY

Geef je naamkaartje letterlijk een extra dimensie door van 2D naar 3D te gaan.

Snij- en plooilijnen kan je laten toevoegen door de drukker maar wel aan een meerkost die voor een kleinere oplage flink kan doorwegen. Als alternatief kan je het laten doen door de ontvanger, ‘Do It Yourself’ dus. Plaats knip- en plooilijnen mee in het ontwerp en je krijgt als klant een uniek zelfgemaakt kaartje!

Maak je geen illusies, niet iedereen zal de moeite nemen om aan de slag te gaan met je DIY-naamkaartje maar het feit dat ze de bedoeling en werking hebben gezien (ze moeten hierbij actief nadenken) blijft op zich al beter bij.

Tip 4: Interactief voor tamzakken

Een QR-code toevoegen waarin je gegevens automatisch bij contacten kunnen opgeslagen worden, is ook een vorm van interactie. Superhandig en een zegen voor wie niet graag gegevens overtypt op de smartphone (“wie wel, am I right?”).

Hoe zit dat bij jou?

Hoe zien jouw naamkaartjes eruit? Zijn ze de moeite om bij te houden of ben je zo berucht dat je geen naamkaartje nodig hebt?

Krijg je graag tips over hoe je je eigen naamkaartje kan upgraden? Stuur me een mailtje met daarin een foto van je naamkaartje en ik stuur je gratis en voor niks een mailtje terug met eerlijke en constructieve feedback.

Meteen een naamkaartje bij Zirla laten ontwerpen? Jihaaa! Laten we snel een afspraak maken!

Gratis tips? Ja, graag!

Feedback nodig voor je naamkaartje? Stuur me een foto en ik help je graag verder. Meteen een naamkaartje bij Zirla laten ontwerpen? Jihaaa! Laten we snel een afspraak maken!

Meer blogposts:

Moeiteloos je angsten ‘facen’

Moeiteloos je angsten ‘facen’ Een portie ‘face your fears‘ leek me wel toepasselijk tijdens het halloweenseizoen. Een greep uit enkele nieuwsbrieftitels die sinds eind september

Lees meer »

Goud voor de beste papa!

Dan toch goud? En de Ultieme Award gaat naar… Tromgeroffel en al… …naar de naam die jij eigenhandig op het lijntje gaat schrijven! Ah ja,

Lees meer »
kvs projects

KVS Projects

KVS Projects Ga je met KVS projects in zee dan ga je heel wat kunnen afvinken: Alles tot in de puntjes afgewerkt: check! Professionaliteit: check!

Lees meer »

Hotspots Brugge

Hotspots Brugge Wil je Brugge bezoeken en vraag je je af waar de toffe, hippe locaties en zaken zijn? Bezoek dan eerst even de blogsite

Lees meer »

Hoi! Deze website maakt gebruik van cookies en sociale media plug-ins. Hiervoor dien je je akkoord te geven voor de verwerking van persoonsgegevens voor direct marketing op social media.  Meer info